INFORMATIE

Professor & Friends wordt gevormd door een kern band met een reeks ‘friends’ die aan verschillende optredens meewerken. 

Voor 2023 staan voor Professor & Friends optredens op de agenda in Club Dimanche van Brasserie Kapitein Zeppos, het Huis van de Wijk Buitenveldert Amsterdam, en in Lyon, Frankrijk,  voor de International Association for Media and Communication Research. 

In het voorjaar presenteren we de nieuwe CD “Voor bomen, dieren andere mensen”met originele teksten en composities van Cees Hamelink en Jean Louis van Dam. Op de CD staat Het Dierentribunaal voorgelezen voor Noortje van Oostveen. 

Ook werken we aan een CD met Ballads te zingen door vijf vocalisten. 

We dragen bij aan een dokumentairie van Tegenwind die in de loop van 2023 via onder meer YouTube verspreid gaat worden.

En in 2023 wordt ook een tour naar Mexico in 2024 voorbereid.

Eind 2021 speelde de band voor BlackBox TV (klik hieronder) en op 1 september voor het 40 jarig bestaan van het Athena Instituut aan de Vrije Universiteit.

Agenda 2023

Zondag 3 december is de eerste presentatie van het Dierentribunaal. “We gaan een tribunaal organiseren en klagen de mensen aan voor hun vijandige gedrag tegenover ons”, besluiten de dieren.

Voorgelezen door Noortje van Oostveen met muzikale begeleiding van Jean Louis van Dam. De CD ‘Voor bomen, zwanen en andere mensen’ wordt aangeboden aan Maarten Reesink, auteur van Dier en Mens.

Op de CD staan originele liedjes geschreven door Cees Hamelink met muziek van Jean Louis van Dam en gezongen door onder meer Edwin Rutten, Annick Boer, Rebecca Lobry, Tamara Hoekwater, Nathaly Masclé, Elodie van Dam en gespeeld voor Professor & Friends.

In Claire’s ballroom van Brasserie Kapitein Zeppos, Gebed zonder End 5, Amsterdam, Aanvang 16:00 tot 18:00 uur. Toegang gratis.

klik hier voor de flyer "Dierentribunaal"

=====

Zondag 27 augustus Trubute Astrid Gilberto. in het Huis van de Wijk, Buitenveldert, A.J.Ernststraat 112, Amsterdam, aanvang 14:30 uur, zaal open 14:00 uur, tickets 10 euro, mail naar hhw8@xs4al.nl, betaling NL05INGB 0678 8162 12 tnv Stichting Wijk Ontmoetings Centrum Buitenveldert. voor meer informatie zie flyer

=====

Professor & Friends spelen op woensdagavond 12 juli in Lyon in het Museum des Confluences voor het congres van de International Association for Media and Communication Research.

=====

Jazz Juniors en Eric Vloeimans

Professor & Friends presenteren op zondagmiddag 11 juni de Jazz Juniors en de Jazz Junior Experience van de Muziekschool Amsterdam  o.l.v. Lorenzo Mignacca met als solist trompettist Eric Vloeimans. 

Aanvang 15:00 Club Dimanche, Kapitein Zeppos, Gebed zonder End 5, Amsterdam 

Toegang is gratis. Dit concert is onderdeel van het Red Light Jazz Festival

In de serie Junior meets Senior van de Peter Guidi Foundation organiseren we spannende muzikale ontmoetingen tussen de nieuwe generatie jazzmuzikanten en Nederlandse jazz-sterren. Het eerste concert met Benjamin  Herman was een groot succes. Daarom nu een optreden van Eric Vloeimans met de Jazz Juniors (12-15 jaar) en de Jazz Junior Experience van de Muziekschool Amsterdam onder leiding van Lorenzo Magnicca.

Hopelijk tot ziens op 11 juni, Cees Hamelink, voorzitter Peter Guidi Foundation, namens Professor & Friends. 

=====

In 2011 werd door de Verenigde Naties 30 April uitgeroepen als International Jazz Day. Als erkenning van jazz als een internationale kunstvorm die vrede, dialoog tussen culturen, respect voor mensenrechten , het uitbannen van discriminatie, het stimuleren van gendergelijkheid en het bevorderen van vrijheid van meningsuiting bevordert. 

Op 30 april 2023 vieren Professor & Friends International Jazz Day met een eerbetoon aan drie legendes van de vocale jazz: Billie Holiday, Sarah Vaughan and Ella Fitzgerald.  

De vocalisten zijn Tamara Hoekwater, Rebecca Lobry en Nathaly Masclé. Ze zingen de ‘greatest hits of ‘the Ladies of Jazz’. Ze worden begeleid door Jean Louis van Dam, piano, Cees Hamelink, vibrandoneon, Ton Felices, contrabas en Ben Schrőder, drums.

In Club Dimanche, Claire’s Ballroom van Brasserie Kapitein Zeppos,. Gebed zonder End #5, Amsterdam. 

Aanvang 16:00 uur. Toegang gratis

=====

Zondagmidag 12 maart speelt Professor&Friends weer in Club Dimanche van Kapitein Zeppos in het Gebed zonder End. Toegang gratis en van 16:00 tot 18:00 uur

=====

Op zondag 19 maart speelt de band een Italiaans programme- in het Huis van de Wijk, Buitenveldert, A.J.Ernststraat 112, Amsterdam, aanvang 14:30 uur, zaal open 14:00 uur, tickets 10 euro, mail naar hhw8@xs4al.nl, betaling NL05INGB 0678 8162 12 tnv Stichting Wijk Ontmoetings Centrum Buitenveldert, met vermelding VIVA ITALIA.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 

Prof. Dr. Cees J. Hamelink

Burg. Hogguerstraat 279
1064CP Amsterdam
Email: cjhamelink@gmail.com
Tel. 00-31-20-4480460